money.bgснимка: ФейсбукСтив Адкок е финансов експерт, койт е постигнал финансова независимост.

...
money.bgснимка: ФейсбукСтив Адкок е финансов експерт, койт е постигнал финансова независимост.
Коментари Харесай

Мъж спести 70% от доходите си и се пенсионира на 35 години като милионер

money.bg

фотография: Facebook

Стив Адкок е финансов специалист, койт е постигнал финансова самостоятелност. Бивш софтуерен инженер, Стив се пенсионира рано - на 35-годишна възраст. Ето какво споделя той и какви препоръки дава, за тези, които желаят да ръководят рационално парите си. Текстът е оповестен в CNBC.

През 2016 година, откакто натрупах близо 1 милион $ спестявания, напуснах работа софтуерен инженер, която ми носеше 6- цифрена заплата и се пенсионирах на 35. Няколко месеца по-късно брачната половинка ми Кортни се причисли към мен и също се пенсионира.

Не всеки ще може да се пенсионира през 30-те си години, само че постигането на финансова самостоятелност в последна сметка е алтернатива мнозина. Може да не е елементарно, само че не е нужно да сте талант във финансите, с цел да го постигнете. (Всъщност аз се борех от самото начало до момента в който вървях на учебно заведение заради затруднено разбиране. За да получа положителни оценки, постоянно трябваше да работя по-усилено - и по-дълго - от съучениците си.)

Никой не желае да бъде опустошен, тъй че даже в случай че задачата не е да се пенсионираме рано, всички би трябвало да живеем съгласно тези шест съществени правилото, с цел да натрупаме благосъстояние.

1. Направете финансовата независимост своя цел №1

Първото предписание е най-важното и то няма доста общо с парите. Става въпрос за това, че това да желаете да постигнете задоволително задачата, с цел да я извършите ваш главен приоритет.

Тогава имах страхотна заплата и бях добър в работата си. Но не ми беше прелестно да имам началник. Срещите, споровете в офиса и дългите пътувания бяха изтощителни. Исках да напусна живота, който трябваше да повеждам от 9 до 5 и да пътувам по света. И по този начин, в края на 20-те години взех решение да направя ранното пенсиониране моя съществена цел.

Съсредоточих се върху трагични промени във финансовите си привички. Вместо да оставя парите си да стоят, аз вложих множеството от тях. Започнах да икономисвам 70% от приходите си. В началото беше мъчно, само че стана по-лесно, защото непрестанно си напомнях, че всичко, за което харчих, са неща, които или не употребявам, или не са ми нужни.

Нито една от измененията, които направих, не ме накара да се усещам като жертва, тъй като знаех, че са път към моята цел. Това е като да влезете във форма: Ще загубите или наддадете единствено в случай че измененията хранителния си режим и фитнес навиците си. И би трябвало да го желаете задоволително зле, с цел да продължите.

2.Увеличете приходите

Въпреки че изкарвах шестцифрена заплата, постоянно си мислех за методите, по които да употребявам уменията си за интензивно повишение на приходите си, когато не бях в офиса.

Стартирах финансов уебсайт. В последна сметка печелех приблизително месечно по 1000 $ единствено от него. Двамата с Кортни стартирахме и YouTube канал, документиращ нашите пътувания, което донесе още 400 - 500 $ на месец. И с дребното свободно време, което ми беше останало, направих спомагателни няколкостотин $ посредством писане на свободна процедура.

Но към момента работих старателно в ежедневната си работа, тъй като това беше главният ми източник на приходи. Исках да покажа на шефа си за какво заслужавам 10% или 15% покачване (което желаех и получих - два пъти). По средата на кариерата си събрах задоволително храброст, с цел да желая огромно покачване. Четири месеца по-късно го получих.

Кортни същополагаше старания. Двамата спестявахме 70% от комбинирания ни приход, който варираше от 200 000 до 230 000 $ годишно и се приближаваме до ранното ни пенсиониране.

3.Инвестирайте

Спестяването на пари няма да ви помогне да се пенсионирате по-бързо. Кортни и аз спечелихме огромна част от благосъстояние си на фондовия пазар, недвижими парцели. Идеята зад това е елементарна. Купувате актив на избрана цена. С течение на времето активът прави оценка (или увеличава) цената си. И взрив, в този момент имате нещо, което коства повече от това, което сте платили.

През идващите години, с помощта на инвестицията, увеличихме спестяванията си до над 1 милион $. Когато става въпрос за вложение, по-добре да закъснеете в сравнение с в никакъв случай да не предприемете тази стъпка. Ако не сте почнали, има доста запаси онлайн или можете да говорите с благонадежден финансов консултант.

4.Удобства

Винаги обичам да употребявам практическия метод, когато е допустимо, изключително що се отнася до парите. Много работодатели оферират пенсионни проекти и множеството компании автоматизирано вършат вноски напряко от вашата ведомост във вашите капиталови сметки. Така в никакъв случай повече няма да се притеснявате за това.

Ние със Кортни се възпозвахме от това най-пълно. Автоматично прехвърляхме пари, плащахме сметките си за кредитни карти.Автоматизацията ще направи живота ви толкоз елементарен, че не е нужно да сте дисциплинирани, с цел да плащате сметки, закъснели такси, лихви и други.

5. Следете къде отиват парите ви

Един от най-ефективните способи за унищожаване на дълга е да знаете къде тъкмо отиват парите ви. Всяка стотинка има значение. Това е главен принцип, само че толкоз доста хора нямат дисциплината, с цел да седнат един път месечно и да преразглеждат разноските си.

Няколко елементарни дейности могат да създадат голяма смяна във вашите финанси.

Погледнете сметките си, вместо да ги хвърляте настрани. Разходите за занимания би трябвало да дойдат, откакто платите сметките си и финансирате пенсионните си сметки. Не подценявайте дребните разноски.

Обмислете и месечните абонаменти. Уверете се, че сте наясно какво ви костват и дали в действителност ги употребявате или не. 

6. Премахнете движимостите, които не ви трябват

Преди имах кабриолет Corvette и Cadillac CTS. Карах и спортно колело Yamaha R1 из града, като плащах 150 $ на месец за застраховка. Но продадох всички тези неща, откакто сложих предварителното пенсиониране за своя цел.

Кортни и аз в този момент живеем доста спестовно и не бихме могли да бъдем по-щастливи. Прекратихме абонамента за кабелна телевизия и използваме streaming subscription за половината от цената. Харчим единствено 50 $ на месец, за хранене на открито в заведения за хранене. Купуваме нови облекла по-малко от два пъти годишно.

Не е нужно всичко това. Този принцип е обвързван с преоценка на целите. Вярвам, че харчите демократично за неща, които ви носят трайна наслада, и понижаване на разноските за неща, които не са. Ключът е да признаете какво ви прави щастливи и от кое не се нуждаете.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР